Ilse

In de zomer van 2017 kwam ik naar Coert omdat ik een specifiek doel voor ogen had. Werken aan de volgende stap in mijn politiecarrière; de Mobiele Eenheid. Daarvoor moest ik fysiek sterker worden, alleen wist ik zelf niet goed hoe. Coert koppelde mij aan Ineke en dat bleek een goede combinatie. Het opgestelde voedingsplan en het trainingsschema van haar waren op het begin behoorlijk wennen. Maar doordat zij haar vertrouwen in mijn uitsprak, kreeg ik het vertrouwen in mijzelf. Daardoor kreeg ik de nodige motivatie om mijzelf af te matten in de sportschool.

Het trainen met Ineke was voor mij heel prettig. In het begin heel pittig en zwaar. Met de persoonlijke aandacht en juiste adviezen en tips van haar kon ik daar zelf mee aan de slag. Ik leerde om mijzelf op de juiste manier te trainen. Ook met de voeding kreeg ik de juiste tools aangereikt om daar zelf mee aan de slag te gaan. Wat resulteerde dat ik de ME niet in zes maanden haalde, mijn gestelde doel, maar in drie maanden. Ik had de sportkeuring met vlag en wimpel gehaald. Door Ineke heb ik vertrouwen in mijzelf dat ik kan bereiken wat ik wil als ik mij er de volle 100% voor inzet. 

Ik ben ontzettend trots op haar dat zij mij mijn motivatie heeft teruggegeven en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor.


Ilse

Olivier

Het verhaal van Olivier

3,5 maand en 34 kilo geleden liep ik voor het eerst bij Tripod binnen. Dat er iets aan mijn gewicht gedaan moest worden was me duidelijk, maar hoe ik het aan wilde en moest pakken wist ik niet goed. Nu er op terugkijkend kan ik met zekerheid zeggen: het was me zonder Tripod nooit gelukt!

Mijn grote angst dat ik alleen nog maar konijnenvoer mocht gaan eten werd gelijk door Coert lachend aan de kant geschoven.
De werkwijze van Tripod richt zich op een gezonde levensstijl die goed vol te houden is. Sterker nog, door de continue hulp, support en vooral het enthousiasme van Vincent, Odette, Yannick, Ineke, Wesley en Coert heb ik plezier gekregen in het sporten en in het gezondere eten. Bij het wekelijkse weegmoment stonden ze bijna nog harder te juichen dan ik als er weer 1,5 / 2 kilo vanaf was. Tijdens de oefeningen zorgden ze er met grapjes en aanmoedigingen voor dat ik het volhield en vol wilde houden.
Hoewel we in de planning 6 maanden hadden opgenomen om van mijn 114kg naar 85kg te komen, bereikte ik binnen 3,5 maand al een gewicht van 80kg,
Nu mijn streefgewicht bereikt is ga ik door. Er is nog een hoop winst te behalen op het gebied van spieropbouw in combinatie met voeding. Dat wat ik een half jaar geleden nooit gezegd zou hebben is nu toch waar, Tripod heeft ervoor gezorgd dat beweging en gezonde voeding een standaard en vooral leuk onderdeel van mijn leven zijn geworden. Daarvoor bedankt!

Nadine

Ik ben Nadine van Zutphen, 25 jaar oud. Ik ben niet echt met sporten opgegroeid. Als kind krijg je toch wel je beweging buiten in de speeltuin, maar voornamelijk in de pubertijd houdt dat op. Ik hou erg van koken. Als het dan erg lekker is, nog een keertje opscheppen. Daar gaat het fout. Lekker en veel eten maar weinig bewegen. Ik heb meerdere sporten met vrienden uitgeprobeerd waaronder fitness en zwemmen, maar op het moment dat zij er geen zin meer in hadden, had ik geen zin om alleen verder te gaan.

Begin dit jaar was ik er klaar mee. Ik wilde afvallen en fitter worden.

Ik kende Tripod van Obese en ben op gesprek gegaan. Ik werd er meteen enthousiast van en heb besloten om voor een half jaar Personal training te gaan volgen. Ineke ging mij begeleiden. Ik heb sporten nooit echt leuk gevonden, maar met Ineke werd het sporten ineens gezellig en leuk. De recepten via het voedingsschema zijn erg lekker. Ik heb totaal geen honger ervaren. De voedingschema’s zijn een goede start, maar Ineke leerde mij ook inzicht te krijgen in de voedingswaarde van producten. Elke week voerde we een gesprekje m.b.t. het eten en hoe het die week gegaan is. Ik weet nu hoe ik moet eten zonder de voedingsschema’s. Binnen no time zag je resultaat en begon ik me fitter te voelen. Nu een half jaar verder ben ik 20 kilo lichter, en veel zelfverzekerder. Voorheen liep ik met mijn schouders naar voren om mezelf een beetje te verstoppen. Nu loop ik rechtop en mogen andere mensen mij zien. Ik wil niet meer weg bij Tripod door de gezelligheid en warme benadering. Ik heb daarom besloten om 2 keer in de week het free choice pakket te gaan doen. Ik blijf mijn voedingsapp gebruiken en ga minimaal 1x in de week op de weegschaal staan. Ik straal nu en dat wil ik zo houden!


Nadine

Jos

Het verhaal van Jos

Mijn verhaal begint in Maart 2016. Mentaal en fysiek was ik er slecht aan toe. Een trap oplopen zonder buiten adem te raken lukte bijna niet en ik had erg weinig energie. Er moest gewoon iets gebeuren. In het verleden had ik al eens enkele pogingen ondernomen om af te vallen maar die mislukten iedere keer. Ik besloot hulp te zoeken bij een Personal Trainer. In mijn zoektocht naar een Personal trainer ben ik bij Tripod training van Coert terecht gekomen. Het eerste kennismakingsgesprek vond in april 2016 plaats. Dit voelde gelijk al heel goed. Alles bij Tripod straalt professionaliteit en gedrevenheid uit. Ik wist gelijk dat ik hier op de goede plek was. De resultaten bij de intake waren zorgwekkend ; 111 kg en een BMI van 32. De eerste trainingen werden door Coert gegeven. Deze eerste trainingen waren zwaar, later ging het steeds beter en ik kreeg er veel plezier in. Na een aantal trainingen werd Ineke mijn vaste Personal Trainer. Zij is het afgelopen jaar een van de belangrijkste mensen in mijn leven geworden. Zij heeft mij met haar trainingen , voedingsadviezen en mentale ondersteuning een van de mooiste ervaringen in mijn leven bezorgd. Ze heeft mij alles bijgebracht om een gezond en bewust leven te gaan leiden. Op de momenten dat het wat moeilijker ging en tegen zat wist ze mij telkens weer te motiveren. Haar passie en gedrevenheid om mij fitter, vitaler en gelukkiger te maken zijn uitzonderlijk. We zijn nu bijna een jaar verder. Ik ben fitter dan ik ooit ben geweest ik weeg nu 86 kg met een BMI op een gezonde waarde van 24.5 .Ik heb controle over mijn voeding en sporten en trainen zijn een hobby geworden die ik het liefst zo vaak mogelijk uitoefen. Ik voel me fantastisch. Ik ben Ineke en de andere trainers van Tripod zo ontzettend dankbaar voor het bereikte resultaat. De trainers van Tripod zijn in staat om je in een relatief korte tijd een geheel nieuwe levensstijl aan te leren. Een levensstijl waarin gezonde voeding , beweging en bewustwording centraal staan. Een levensstijl die vooral ook vol te houden is. Natuurlijk moet je elke calorie zelf verbranden en staat of valt alles met je eigen commitment. Maar als je de juiste commitment hebt kun je met de trainers van Tripod resultaten bereiken die “life changing” zijn.

Colette

Na ruim 15 jaar van complete sportieve inactiviteit en met vele kilo’s overgewicht moest het roer om in mijn leven. Bankhangen was m’n grootste hobby geworden en calorieën waren m’n beste maatjes. Ik voelde me zo langzamerhand een vreemde in m’n eigen lijf en had een bedenkelijk laag energieniveau. Zelfs met dat besef duurde het bij mij nog maanden – de sportschoenen had ik namelijk al een half jaar eerder aangeschaft – voordat ik in januari eindelijk de knoop doorhakte en een afspraak bij Tripod Training voor een intake maakte. Mijn keus viel op een combinatie van eens per week personal training in combinatie met voedingsadvies en eens per week een smallgrouptraining.

Vanaf dat moment ging het razendsnel, in alle opzichten.

De kilo’s vlogen eraf, na 11 maanden was ik 40 kilo lichter en was mijn BMI eindelijk weer in het gezonde bereik. M’n conditie en spierkracht gingen met sprongen vooruit. De eerste maand was pittig, vooral op fysiek gebied. De ene spierpijngolf volgde de andere op. Na die maand merkte ik al vooruitgang en dat had een positief effect op mij. Dusdanig dat ik na verloop van tijd meer wilde en me ook inschreef voor de bootcamptraining in de buitenlucht. Het plezier in sporten is bij mij volledig teruggekeerd! Elke training is anders, waardoor er nooit routine ontstaat. En de trainers bieden een luisterend oor als het even wat lastiger is om gedisciplineerd met voeding bezig te zijn, maar blijven je ook uitdagen om je grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen.

Colette

Moniek

Niets zonder slag of stoot

Ik ben Moniek, 21jaar. Mijn omgeving zegt over mij, een stoere meid. Zij weet wat zij wil ze komt er wel. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Mijn doel, een baan bij de Koninklijke Marine. Ik wist het zelf, mijn conditie moest omhoog, want ik moest die sportkeuring halen. Ik sportte al wel, ik ging mountainbiken, hardlopen, fitnessen en ik liep voor mijzelf marsen met bepakking (geleerd in mijn VEVA opleiding). Maar toch, ik moest het zeker weten. En toen hoorde ik van mijn zus: bij Tripod Training geeft men training in boksen. Ik ben begonnen en met succes. Mijn conditie ging omhoog, ook al was het telkens weer afzien, elke training is weer anders, en uitdagend. Mijn complimenten gaan naar trainer Vincent Groen, hij geeft persoonlijke adviezen en vakkundige leiding. Het was voor mij een fijne manier van trainen, af en toe in voor wat humor maar stimulerend om altijd door te gaan tot het maximale van je kunnen. Ik weet zeker dat door zijn manier van trainen en mijn inzet mijn uithoudingsvermogen, kracht, techniek, doorzettingsvermogen zijn gegroeid. De Kika Run lopen was hierdoor voor mij een eitje. En mijn uitslag Sportkeuring Defensie, ja hoor geslaagd. Mede dankzij de bokstrainingen kan ik nu (een jaar later) beginnen bij de Koninklijke Marine.

Sanne Voets

Toen ik vierde werd op de Paralympische Spelen van Londen, wist ik al vrij snel: ik wil naar Rio, en daar óp dat podium eindigen. Dat betekende dat ik mijn hele programma nog eens onder de loep moest nemen. Waar kon ik nog verbeteren? Hoe zou ik die laatste stap zetten naar de medailles? Fysieke training was een van de aspecten waar ik vooruitgang in wilde boeken. Meer stabiliteit en souplesse, een betere conditie en daardoor scherpere focus. Van standaard groepstrainingen kwam ik via een tussenstap in 2014 bij Tripod terecht.

Persoonlijke begeleiding, specifiek gericht op mijn sport, waarbij we vooral kijken naar wat ik wél kan (en dus niet zozeer naar mijn handicap), dat was het uitgangspunt.

Intensief trainde ik de afgelopen twee jaar met Coert en Yannick. Altijd grenzen opzoeken en die verleggen. Kenmerkend is de warme betrokkenheid van het team, die verder gaat dan alleen het trainingsaspect, met een gezonde dosis humor. Door de fijne sfeer is het heerlijk om keer op keer afgemat te worden. De trainingen zijn daarnaast functioneel en wierpen al snel hun vruchten af. De spierpijn werd minder, de hersteltijd korter en de trainingen werden opgevoerd. Ik voelde me sterker worden, wat mijn rijden ten goede kwam. En afgelopen september, in Rio… Dat podium, daar stond ik op. In het midden zelfs, op de hoogste tree. Topfit naar goud!

Sanne Voets

10680001_860365813997915_8566256394359319187_o Djamila en Graziana

Djamila en Graziana

Met Tripod training skiënd naar het puntje van de Nederlandse top. Wij zijn Djamila en Graziana en wij zijn alpine en baan ski racers. In het winterseizoen staan wij heel wat uurtjes op de ski’s. We zijn te vinden hier in Nederland op de baan en in de sneeuwhallen of in het buitenland, zoals Oostenrijk, Duitsland of Italië. Skiën is een fysiek zware sport, dus als je denkt dat je daarbij alleen je benen gebruikt heb je het goed mis! Tripod training helpt ons om fysiek zo sterk mogelijk te zijn, zodat we het uiterste uit onze skitrainingen kunnen halen. 1x Per week zijn we standaard bij Tripod te vinden, hierbij trainen we vooral op kracht, explosiviteit en core/romp. De rest van de week helpt Tripod training ons met andere belangrijke onderdelen van topsport, zoals voeding, het stellen van doelen en vooral het nastreven hiervan. Dankzij de persoonlijke aandacht en begeleiding is samenwerken met Tripod training de manier om elk doel te bereiken.

Sandra en Kelee bij Obese (RTL4) door Trainer Coert van Roessel uit Oss

foto-pim-de-vriesPim de Vries

Pim de Vries

De zomerperiode is voor iedere basketballer een belangrijke periode. Pak jij je rust of gebruik jij deze tijd om jezelf fysiek te ontwikkelen? Mijn naam is Pim de Vries en professioneel basketballer in Den Bosch. De laatste jaren was ik in de zomerperiode altijd actief voor verschillende nationale jeugdteams van Nederland. In mijn spaarzame vrije tijd was het daarom vooral van belang om voldoende rust te nemen. De afgelopen zomer had ik de luxe van een lange break. Met het oog op het nieuwe seizoen wilde ik deze kans aanpakken door mijn sprongkracht en explosiviteit te vergroten. Om te voorkomen dat ik snelheid zou verliezen door alleen maar spiermassa te creëren, zocht ik hulp bij Tripod. In 3 weken tijd werd ik fysiek klaar gestoomd voor het nieuwe seizoen. Ondanks dat mijn prioriteiten op sprongkracht en explosiviteit lagen, werd ook meteen mijn uithoudingsvermogen cq. conditie aangepakt. Iedere week kreeg ik een nieuw ‘’parcours’’ voorgeschoteld waarbij verschillende spiergroepen aangepakt werden. Onder begeleiding van Yannick voelde ik mij ieder week sterker en fitter worden. Waar ik in de eerste week nog veel last had van spierpijn werd in de weken daarna ook mijn herstelperiode steeds sneller. Yannick heeft mij 3 weken lang tot het uiterste gedreven, maar met resultaat. Nu mijn eerste basketbaltrainingen achter de rug zijn merk ik groot verschil met voorgaande jaren. De benen verzuren minder snel, explosieve bewegingen zijn zelfs aan het eind van de training nog te maken en conditioneel is het goed vol te houden.

Freek van Rossem

Tripod, mijn partner in topsport. Ik heet Freek van Rossem, ik ben 17 jaar en ik houd mij op professioneel niveau bezig met wegwielrennen. Binnen nu en 7 jaar wil ik schitteren tijdens de bergetappes in de Tour de France. Als topsporter maak ik gebruik van de beste materialen,  de beste voeding en de beste trainers. Voor dat laatste ben ik bij Tripod op het juiste adres. De kundige, ervaren en enthousiaste trainers van Tripod  zorgen ervoor via core- en krachttraining dat mijn lichaam in perfect shape is. Want wielrennen doe je niet alleen met je benen, maar met je hele lichaam. Bij Tripod begrijpen ze dat. Trainen bij Tripod geeft mij net die paar procent meer om het verschil te kunnen maken.

tri_afbeelding1Freek van Rossem

Saskia en Roel Jordaans Uit Oss

Saskia Palma & Roel Jordaans

Wij zijn Roel Jordaans (34 jaar) en Saskia Palma (36 jaar) en trainen sinds 5 maanden bij Coert. De afgelopen jaren is het ons maar niet gelukt om echt iets te gaan doen aan ons overgewicht en onze conditie. Dit omdat we het te druk hadden met werk, kinderen en meer van dat soort smoesjes. We hebben het allemaal geprobeerd; lid worden van een sportschool, sapjes dieet, Sonja Bakkeren en crash diëten. Het had voor ons geen nut, aangezien we alleen maar zwaarder werden. De enige goede manier voor ons was om iemand in te schakelen die we konden gebruiken als stok achter de deur. Maar ja; een personal trainer, is dat niet een beetje te luxe? Volmondig: Nee!! Na de eerste dag dat we bij Coert binnen kwamen hebben we de motivatie te pakken om echt iets aan onze gezondheid te doen.

Coert is Enthousiast, vakkundig, ervaren, gedreven en gezellig. Hierdoor waren we zelf ook meteen gedreven.

Vanaf het eerste moment dat we bij hem trainen vallen de kilo’s er af en worden we met de dag fitter. Ons eerste plan was om 3 maanden gebruik te maken van zijn diensten, zodat de eerste kilo’s er af waren, maar we zijn voorlopig nog niet van plan om te stoppen. We leren zo veel op het gebied van beweging, houding en voeding, en iedere training is weer een verrassing! We zijn nu enthousiaste sporters geworden. Ja sporten is leuk!! Ook merken we dat we dat we steeds lekkerder in ons vel zitten. Dit heeft niet alleen te maken met de kilo’s, maar ook dat we ons levenspatroon aan het aanpassen zijn. Coert helpt niet alleen met het sporten en de voeding, maar ook met andere vraagstukken. Als een van ons even in een dip zit, hebben we veel aan de adviezen van Coert. Wij trainen met z’n tweeën, wat ons zeer goed bevalt. We hoeven nooit op elkaar te wachten, en er wordt rekening gehouden met onze individuele wensen. Het blijft een echte persoonlijke training! We zijn nu beide al 25 kilo lichter, en zijn van plan om nog even door te gaan. We hebben net even een dipje gehad in het afvallen, maar dat is normaal. We zijn nog steeds erg gemotiveerd, en gaan er weer helemaal voor. Kortom; we raden het iedereen aan om te trainen bij Coert.

Angeli van Bergen

20 november 2010 ben ik aan Coert van Roessel voorgesteld als zijnde mijn personal trainer voor mijn afvalprogramma OBESE. Voor mij was Coert de juiste trainer: warm, hartelijk en hij ondersteunt en stimuleert waar hij kan.

Coert stelt duidelijk de doelen, waar hij voor gaat en verwacht dat dan ook van jou. Hij laat je ook ervaren hoe het voelt om succes te hebben en dat daar wel hard voor gewerkt moet worden, zowel mentaal als fysiek.

Ik ben heel erg blij dat ik samen met Coert dit traject heb mogen volgen. Mede daardoor ben ik in een jaar tijd 80 kilo afgevallen! Coert heeft door zijn geweldige, professionele en persoonlijke begeleiding en trainingen mijn ‘leven’ teruggegeven en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor!

image1

Angeli van Bergen Bekend van Obese (RTL4)

Herman Teeuwen Eigenaar Sport2000

Herman Teeuwen

(54 jaar en eigenaar van twee sportzaken te weten Sport 2000 Oss en Rosmalen. Voormalig keeper van RKC waalwijk) Na 15 jaar gestopt te zijn met betaald voetbal kwamen er bij mij de nodige kilo’s bij. Wat kan het leven mooi zijn zeggen we dan. Jaar na jaar steeg mijn gewicht naar een top van 136.5 kilo. In mijn actieve periode was ik met 7 x trainen per week goed voor 105 kilo. Door het opzetten van het nieuwe programma van Angeli en Coert raakte ik geinteresseerd om te kijken hoe ik van mijn overgewicht af kon komen. Coert was van mening dat we er na 3 maanden begeleiding wel 25 kilo af zouden kunnen krijgen. Dat is niet gelukt maar het werden er 23.

Door zijn fanatisme en stimulans ben ik weer aan het sporten gegaan en heb het plezier hier weer in gevonden en dit heeft er toe geleid dat ik nu na 7 maanden na mijn eerste training de weegschaal inmiddels op 109.3 heb zien staan.

Tip voor een ieder; Ga ervoor en samen met Coert kun je je doel bereiken. Veel plezier.

Jolanda van den Oetelaar

Sinds ik me kan herinneren ben ik veel te zwaar(33 jaar 120 kilo)vond het leven gewoon niet leuk was altijd moe en had overal pijn met name nek schouders en rug en vond mezelf niet de moeite waard om er iets aan te doen…

Jolanda van den Oetelaar