Pilates in Oss: dit zijn de voordelen

Pilates in Oss: dit zijn de voordelen

Pilates in Oss: dit zijn de voordelen

Volg Pilates in Oss bij Tripod Training en ervaar de voordelen van Pilates.

Pilates is een bewegingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is dé coretraining als basis voor alle andere sporten. Elke beweging van Pilates komt vanuit je core, het centrum van je lichaam. Deze spieren gebruik iedere dag bij vrijwel alles wat je doet. Een sterke kern geeft je meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Joseph Pilates geloofde dat ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van onze gezondheid.

Pilates lessen in Oss bij Tripod training

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Pilates is gebaseerd op een unieke serie fysieke oefeningen, die helpen bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

De belangrijkste voordelen van Pilates zijn:

  • Verbeterde houding
  • Verbeterde balans en coördinatie
  • Versterking van de buikspieren
  • Stabilisatie van de wervelkolom (rug)
  • Flexibiliteit en lenigheid
  • Versterking zelfbewustzijn

Hoe ziet Pilates eruit bij Tripod Training in Oss?

Een Pilatesles is een groepsles die wordt gegeven op trainingsmatten waarbij je veelal werkt met je eigen lichaamsgewicht. Tijdens de lessen concentreer je je op de correcte uitvoering van de oefeningen, hierdoor heb je geen tijd om aan andere zorgen te denken. Dit zorgt voor ontspanning in je hoofd en dus voor minder stress.

Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. Het is wel een groepstraining, maar je werkt individueel aan je eigen doelen.

“Na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je een ander mens!” – Joseph Pilates

Pilates lessen in Oss bij Tripod Training

Benieuwd of Pilates iets voor jou is? Meld je aan voor een gratis proefles Pilates in Oss!

Lesrooster Pilates bij Tripod Training in Oss

De Pilateslessen worden op dinsdagen en donderdagen gegeven bij Tripod Training in Oss gegeven. Er zijn op dit moment nog enkele plekken beschikbaar voordat de lessen vol zijn.

Trainingstijden

Dinsdag 08:00 – 09:00 uur
Dinsdag 19:00 – 20:00 uur
Donderdag 18:45 – 19:45 uur

Maak kennis met onze Pilates docent: Cocky de Otter

Cocky kwam 3 jaar geleden in aanraking met de Klassieke Pilates Methode en wist toen onmiddellijk dat Pilates een ‘must’ is voor ieder lichaam. De Pilates lessen zijn niet alleen voor vrouwen, juist ook mannen hebben er veel baat bij.

Pilates bij Tripod betekent dat je traint in groepen van maximaal 8 personen met persoonlijke en individuele begeleiding en coaching van Cocky. In deze lessen wordt gewerkt aan ademhaling, rugspieren, buikspieren, balans en houding.

Cocky de Otter Trainer aan het woord

Cocky
de Otter

De rode draad in het leven van Cocky: altijd blijven leren. Als klassiek danseres en pedagoge volgde ze talloze trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Als trainer zet ze die kennis in om anderen te helpen zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Lees verder


Deel dit nieuwsartikel