Het verhaal van William

"De mooiste verandering heb ik qua karakter en persoonlijkheid doorgemaakt"


2,5 jaar geleden en 50kg te zwaar zat ik bij mijn manager aan tafel. De man was ontzettend blij met me en het was duidelijk dat hij me niet kwijt wilde. En hij wilde me zeker niet kwijt door gezondheidsproblemen. We raakten daarover aan de praat. Ik had zelf al van alles geprobeerd, maar het lukte me niet.

Ik zag maar één oplossing in een maagverkleining. Mijn manager gaf met het mooiste en beste advies wat hij kon geven. “Nee, wacht daar mee! Ga praten met een vriend van me. Coert kan jou helpen met zijn team bij Tripod Training. Ga met hem praten en als je bij hen aan de gang gaat, helpen wij als werkgever je daarbij”.

Uiteraard wilde ik graag met Coert in gesprek. Ik was erg benieuwd naar zijn verhaal, dus maakt ik een afspraak met hem. Tijdens het gesprek raakte ik overtuigd van zijn verhaal. Ik had daar zelf nooit bij stil gestaan dat het niet alleen je eten veranderen is of alleen meer sporten en dat je mentaal misschien niet helemaal lekker zit. En dat laatste kan je ook aardig in de weg zitten. Die drie dingen moet je samen in balans brengen op een manier die voor jou fijn en goed voelt. Ja die uitdaging ga ik aan.

Op naar de intake met mijn personal trainer. Ik voelde direct een klik en mijn enthousiasme werd verder aangewakkerd. Samen hebben we hele mooie doelen gesteld die ik wilde bereiken. Nee niet mijn trainer bepaalde de doelen. Ik bepaalde de doelen waar ik gelukkig van zou worden en die voor mezelf ook bereikbaar voelen. Een leuke vraag van haar was “Wat vind je van sporten?” Ik hoor mezelf nog steeds zeggen “Tja, het zal wel moeten hé!”. Glimlachend zei ze “we gaan zorgen dat je het leuk vind, want het moet leuk zijn!”. Ik ben begonnen met twee keer per week personal training in een geweldige omgeving bij Tripod Training. Onzeker als ik was over mezelf en over wat ik wel en niet zou kunnen met het lichaam wat je niet lekker zit, voelde ik mij heel erg snel op mijn gemak. Mijn personal trainer was een geweldige gesprekspartner voor me tijdens de trainingen waarbij we gelachen hebben en ik ook tranen weg gedrongen en een brok in mijn keel heb weggeslikt. En de laatste vaak van blijdschap en dankbaarheid.

Die belofte dat het sporten leuk zou zijn heeft ze meer dan waar gemaakt en alle trainers maken die beloften waar. Bij afwezigheid van mijn trainer werd dat naadloos opgevangen door een collega in het team met dezelfde drive, motivatie, positiviteit en liefde voor hun vak en voor de mensen waar ze mee werken. Natuurlijk lukt er wel eens iets niet tijdens een training. Dat ís geen falen, volgende keer lukt het misschien wel. Je gaat niet over je grens. Je leert je grenzen kennen en het wordt een uitdaging deze grenzen te verleggen. Ik heb in het begin gezegd, je moet me nooit laten hardlopen want dat past niet bij me. Na de eerste Corona lockdown heb ik mijn trainer gevraagd of ik mocht hardlopen tijdens de training, want ik wilde het ervaren!

Nu twee en half jaar later ….. ik ben een andere William. Ik ben 40 kilogram lichter. Ik ben inmiddels verslaafd aan sporten. De spierpijn na een training zijn kadootjes voor me en geven me een ontzettend goed gevoel. Mensen die me een tijd niet meer gezien hebben, herkennen me niet meer. “Je ziet er totaal anders uit William, je bent een andere man” hoor ik regelmatig. Ja de buitenkant vind ik nu al geweldig en ik vind het leuk er op dat vlak telkens wat nieuwe doelen bij te pakken en mezelf uit te dagen. Inmiddels train ik nog een keer per week met Luuk als personal trainer en doe meerdere keren per week mee met smallgroup trainingen.

Maar de mooiste verandering heb ik qua karakter en persoonlijkheid doorgemaakt. Ik voel me veel fitter en gelukkiger. Ik ben meer van mezelf gaan houden en mijn eigenwaarden en zelfvertrouwen hebben en mega boost gekregen. Ik eet veel lekkerder en beter. En die dingen die ik echt lekker vind en niet kan missen, eet ik nog steeds. Maar ik weet nu hoe ik dat passend maak in mijn dagelijkse eetpatroon.

En eentje die je dan vaak van mensen hoort  “ja, maar je hebt wel levenslang!”

Nee hoor! Ik heb een langer en beter leven! En daarvoor ben ik Tripod Training ontzettend dankbaar!


Deel dit succesverhaal

Ook interesse in Personal Coaching van Tripod Training?

Bel ons: (0412) 85 08 36   of mail:  info@tripodtraining.nl