Het verhaal van ondernemer Rick van Boekel

Balans in business en gezondheid


Rick van Boekel is niet zomaar een ondernemer. Samen met twee zakenpartners leidt hij Airbridge, een prominent investeringsfonds dat zich richt op technologie start-ups en scale-ups in Europa.

Ze staan bekend om hun actieve rol in het helpen van deze bedrijven om sneller te groeien. Maar ondanks zijn drukke schema als zakenman, zorgt Rick ervoor dat zijn gezondheid en welzijn niet worden verwaarloosd.

Zijn keuze voor Tripod Training is een bewuste. “Het primaire doel is simpelweg ‘in shape’ blijven,” zegt Rick. En voor hem betekent ‘in shape’ blijven niet alleen fysieke fitheid, maar ook mentaal welzijn.

Regelmatig sporten heeft hem geholpen een goede conditie op te bouwen, waardoor hij meer energie heeft, beter slaapt, en een verbeterde mentale gezondheid ervaart.

Wat maakt Tripod Training dan zo speciaal voor Rick? “Het is niet alleen de training,” legt hij uit. “Het gaat ook om de gemeenschap.” Voor Rick is trainen bij Tripod meer dan alleen een workout.

Het gaat om het teamgevoel, de structuur en regelmaat, en het familiegevoel dat hij ervaart wanneer hij met andere leden traint. “Na de trainingen drinken we vaak samen een kop koffie en delen we onze uitdagingen op een positieve manier,” voegt hij eraan toe.

Rick heeft ook een tip voor andere ondernemers: “Plan je trainingen op vaste tijden en plan je werk eromheen.” Volgens hem biedt dit niet alleen een gevoel van rust, maar helpt het ook stress te verminderen rondom het plannen van trainingen.


Deel dit succesverhaal