Waarom trainen met een personal trainer?

Waarom trainen met een personal trainer?

Waarom trainen met een personal trainer?

Waarom personal training? In dit blog vertel ik je alles over waarom jij zou moeten trainen met een personal trainer in Oss. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar personal training is de meest effectieve manier om je trainingsdoelen te bereiken.

Een personal trainer (PT’er) helpt je zowel binnen als buiten de sportschool met trainings- en voedingsbegeleiding. Denk hierbij aan op maat gemaakte fitness- en trainingsschema’s, flexibiliteit bevordering, voedingsschema’s en begeleiding tijdens het trainen. Een personal coach gaat nog één stap verder met leefstijladvies.

Het verschil tussen personal training, personal coaching en vitaliteitscoaching bij Tripod Training

Bij Tripod Training maken we onderscheid tussen personal training, personal coaching en vitaliteitscoaching.

Bij personal training starten we met met een uitgebreide intake en het opstellen van een persoonlijk trainingsplan, die je zowel in onze personal training studio als thuis kunt uitvoeren. Tijdens de trainingen leer je hoe je deze oefeningen moet uitvoeren onder begeleiding van onze trainers.

Je ontvangt ook een op maat gemaakt voedingsplan, afgestemd op je trainingsschema en doelen. Zo versterken training en voeding elkaar.

Het trainen met een personal trainer zorgt ook voor langdurige motivatie én meer effectiviteit van je training. We weten immers allemaal dat beginnen makkelijk is, maar het ook daadwerkelijk volhouden, dat is een ander verhaal.

Personal coaching gaat een stap verder dan personal training. Personal coaching richt zich op een duurzame verandering op de lange termijn. Naast trainings- en voedingsadvies ontvang je ook leefstijladvies. Denk hierbij aan factoren, waaronder stress, slaapproblemen en spanningen.

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching focust zich meer op mentale vitaliteit. Denk hierbij aan stressmanagement, timemanagement, voedingscoaching, morele dilemma’s, en meer. Op basis van gesprekken, testen en oefeningen en coachingssessies werk je samen met een coach aan jouw persoonlijke hulpvraag.

Waarom kiezen voor een personal trainer?

Een personal trainer stelt jou centraal. Elke training wordt er gekeken naar jouw wensen en behoeften en hier wordt je trainingssessie op afgestemd. Met je trainer kun je sparren over allerlei zaken die voor jou op dat moment belangrijk zijn voor je fysieke en mentale gezondheid.

Meer dan een standaard trainingsschema. Het is belangrijk dat je lichaam (en jij) iedere keer opnieuw geprikkeld wordt. Door het stellen van realistische doelen en uitdagingen, blijf je gemotiveerd en verleg jij je grenzen.

Het is een stok achter de deur. Steeds meer mensen doen in Nederland aan fitness. Maar uit onderzoek blijkt dat het lastig is om dit op lange termijn vol te blijven houden. Het starten met trainen en dit ook volhouden, vergt een gedragsverandering. Personal trainers spelen hier een belangrijke rol in. Coaching verandert het trainingsgedrag van mensen en zorgt er dus voor dat mensen het trainen langer volhouden. Personal trainers helpen je bij het integreren van je trainingen in je dagelijkse ritme.

Doelgericht en resultaatgericht trainen. Personal trainers letten op de uitvoering van fitnessoefeningen en voorkomen hiermee blessures of andere pijntjes. En ze zorgen er natuurlijk voor dat jij alles uit je training haalt!

Een goede personal trainer heeft alle kennis en ervaring in huis.


Deel dit nieuwsartikel