25 tot 33% van de sporters gebruikt sportsupplementen

25 tot 33% van de sporters gebruikt sportsupplementen

25 tot 33% van de sporters gebruikt sportsupplementen

Het gebruik van sportsupplementen lijkt tegenwoordig gangbaar geworden. Toch weet 1 op de 6 sporters niet welke ingrediënten er in sportsupplementen zitten en waarvoor ze dienen.

Naast onze personal training sessies en groepstrainingen, geven onze trainers en coaches ook voedingsadvies en maken ze gepersonaliseerde voedingsschema’s. Voor al je vragen omtrent voeding en sportsupplementen kun je dus bij ze terecht!

Ons doel is dat je niet alleen vandaag en morgen gezonde keuzes maakt, maar ook de rest van je leven.

Het RIVM heeft onlangs voor het eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van sportsupplementen in Nederland.

Wat zijn sportsupplementen?

Sportsupplementen zijn stoffen die voor of na het sporten worden ingenomen om beter te presteren of na het sporten om beter te herstellen. Dit worden ookwel pre- en post- workout supplementen genoemd.

De belangrijkste redenen waarom sporters supplementen gebruiken, zijn: sneller spierherstel, meer energie, snellere spierontwikkeling en meer uithoudingsvermogen.

Voorbeelden van sportsupplementen zijn eiwitten (proteïnes), cafeïne, calcium, aminozuren, magnesium, vitamines en creatine.

Uitkomsten van het onderzoek naar sportsupplementen

Uit het onderzoek blijkt dat vooral krachtsporters, wielrenners, hardlopers en fitnessers supplementen gebruiken.

Wanneer we kijken naar de man-vrouwverhouding, dan zien we dat vooral mannen in de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar supplementen gebruiken. Deze groep gebruikt ook vaker verschillende supplementen tegelijkertijd en zijn meer bereid om nieuwe supplementen uit te proberen. Maar daarentegen weet deze groep vaker wat er in de supplementen zit die ze gebruiken.

Het complete onderzoek naar sportsupplementen kun je hier lezen.

1 op de 6 sporters weet niet welke ingrediënten er in sportsupplementen zitten

En juist hierom vinden wij het bij Tripod belangrijk dat we alle onze klanten goed informeren over voeding en het gebruik van voedingssupplementen.

Goede voeding blijft altijd de basis. Sportsupplementen kun je als toevoeging gebruiken op, maar niet als vervanging van je voeding.

Bekijk hier de complete schijf van vijf om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen

Voedingssupplementen en voedingsadvies bij Tripod Training

Wist je dat je bij Tripod Training niet alleen personal training krijgt, maar ook voedingsadvies krijgt? Personal training en voeding gaan namelijk hand in hand met elkaar.

Onze trainers en coaches ontwerpen een persoonlijk voedingsschema gebaseerd op je trainingsprogramma, zodat training en voeding elkaar kunnen versterken.

Bovendien ontvang je van ons ook advies en geven we uitleg waarom iets wel of niet goed voor je lichaam is. Ons doel is namelijk dat je niet alleen vandaag en morgen gezonde keuzes maakt, maar ook de rest van je leven.

Bij Tripod verkopen we sportsupplementen van Orangefit. De plantaardige eiwitshakes zijn vegan-friendly. Eén shake bevat 99 calorieën en 20 gram eiwitten, ideaal voor na je training om je eiwitten aan te vullen voor een goed spierherstel.


Deel dit nieuwsartikel