4 voordelen van buiten trainen bij Tripod

4 voordelen van buiten trainen bij Tripod

4 voordelen van buiten trainen bij Tripod

4 voordelen van buiten trainen bij Tripod. De personal training studio’s en fitnesscentra zijn gesloten in Nederland. Dus gaan we massaal buiten sporten. Ook wij moeten er helaas weer aan geloven, onze personal training sessies vinden sinds december buiten plaats.

Maar wist je dat buiten sporten ook veel voordelen heeft? In dit artikel geven we je 4 redenen waarom je in de buitenlucht zou moeten bewegen en sporten.

Voordeel #1 buiten trainen, maakt je blijer

Uit onderzoek blijkt dat buiten trainen beter voor je humeur is dan indoor trainen. Dit komt doordat de natuur en buitenlucht zorgen voor een ontspannen gevoel en dat vermindert je stressniveau.

Bovendien stimuleren buitenactiviteiten je creativiteit en probleemoplossend vermogen. Mensen die buiten sporten, voelen zich vaak vitaler dan hen die binnen trainen.

Merk jij verschil tussen onze binnen- en buitentrainingen in hoe jij je voelt na afloop van deze sessies?

Een groene omgeving in de natuur geeft ook je zelfvertrouwen een boost. Dat komt goed uit tijdens onze bootcampsessies in het bos en de lange wandeltochten.

En de aanwezigheid van water laat zelfs het sterkste effect zien. Dus, het is helemaal niet zo erg om in de regen te trainen!

Voordeel #2 buiten houd je het trainen veel langer vol dan binnen

Herken je dit? Je wilt even snel een rondje hardlopen of wandelen buiten, en voor je het weet ben je alweer een uur verder. Dat is iets wat op de loopband niet zo snel gebeurt.

Buiten is veel meer afleiding die je zintuiglijke prikkels stimuleren. Hierdoor kijk je veel minder vaak of zelfs niet op je smartwatch.

Bij ons train je altijd met (personal) trainer, waardoor de tijd voorbij vliegt. En ze houden zelfs de tijd voor je bij, zodat jij je kan blijven focussen op de uitvoering van technieken.

Voordeel #3 tijdens het buiten trainen heb je minder kans op coronabesmettingen

Dit is momenteel het belangrijkste voordeel van buiten trainingen en dé reden waarom het buiten sporten nog steeds plaats mag vinden. De kans op besmetting is buiten kleiner, maar niet nul.

Daarnaast helpt het houden van de 1,5 meter afstand ook voor een kleinere kans op verspreiding van het virus.

Trouwens, sportscholen en personal training studio’s zijn ook geen brandhaarden. In december 2021 heeft SafeACTiVE een onafhankelijk rapport gepubliceerd over het aantal besmettingen bij meer dan 185 miljoen sportschool bezoeken bij Europese fitnessclubs en studio’s.

Dit rapport bevestigt dat personal training studio’s een veilige omgeving zijn met een relatief laag risico op coronabesmetting. Het aantal coronagevallen is 0,87%. Dit betekent minder dan één besmetting per 100.000 bezoeken.

Ook NL Actief bevestigd dit. Zij stellen namelijk dat sinds de heropening van sportscholen op 1 juli 2021 er amper coronabesmettingen zijn vastgesteld bij fitnessconsumenten en -professionals. Bovendien bleek dat geen enkele fitness studio tussen 1 juli en 1 oktober 2021 een besmettingsbron of brandaard was van een corona-uitbraak.

Voordeel #4 zonlicht tijdens het buiten trainen

Zeker in deze donkere wintermaanden is het belangrijk om zonlicht te pakken. Zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D, wat bijdraagt aan sterkere botten. In de zomer krijg je al voldoende vitamine D binnen door een half uur buiten in het daglicht te zijn, in de winter is dit wel een ander verhaal.

In de winter is het dus extra belangrijk om zonlicht op te doen. Bovendien stimuleert zonlicht ook de aanmaak van serotonine in de huid, dit heeft een positief effect op onze stemming.

Starten met buiten trainen? Neem contact met ons op!


Deel dit nieuwsartikel