One million calorie challenge voltooid!

One million calorie challenge voltooid!

One million calorie challenge voltooid!

Op 1 december 2021 kwam Coert van Roessel op het idee om een challenge te starten. Door de coronacrisis waren alle sportscholen en studio’s in Nederland gesloten. En dus ook Tripod Training moest haar deuren gesloten houden.

Gelukkig konden we wel buiten op de parkeerplaats doorgaan met het aanbieden van personal training sessies, bootcamps en organiseerden we wandeltochten door de gemeente Oss.

We bedachten dus veel alternatieven om onze klanten aan het bewegen te krijgen én te houden. En uiteindelijk trokken we dit nog breder. Zó kon iedereen deelnemen aan deze online uitdaging, zowel leden als niet-leden.

Het doel van deze sportieve uitdaging

Zoals ik net al zei, kon iedereen deelnemen aan deze uitdaging en lid worden van onze community. Uiteindelijk deden er 141 mensen mee vanuit heel Nederland.

Het doel van de challenge was om mensen in beweging te krijgen én om een hechte community te vormen. Via deze community konden leden elkaar inspireren en motiveren en hadden ze dus een stok achter de deur om (meer) te gaan bewegen.

Hoe zag de one million calorie challenge eruit?

De naam verklapt het al: het doel van deze uitdaging was om gezamenlijk 1.000.000 calorieën te verbranden. In de Facebookgroep One Million Calorie Challenge konden mensen hun verbrande calorieën delen. Van wandelen en small group trainingen tot zwemmen en stofzuigen: echt alles kwam voorbij.

Zie hieronder wat screenshots van activiteiten van mensen die meededen aan deze uitdaging:

De resultaten van deze challenge

Deze challenge startte op 1 december 2021 en op 12 maart 2022 zaten we over de 1.000.000 verbrande calorieën. Dit hebben we dus bereikt in 102 dagen! Helaas net niet onder de 100 dagen, maar misschien is dat een leuke uitdaging voor de volgende keer?

Elke week hielden we een tussenstand bij. En geloof me, dat was door jullie – enthousiasme en fanatisme -een hoop telwerk.

Bekijk hieronder een overzicht van alle tussenstanden van deze uitdaging


Deel dit nieuwsartikel