Trainen op basis van data in Bedrijvig Oss

Trainen op basis van data in Bedrijvig Oss

Trainen op basis van data in Bedrijvig Oss

We staan met Het Performance Center in samenwerking met FysioCentrum in de nieuwe editie van Bedrijvig Oss.

Wil je het hele artikel lezen of delen over trainen op basis van de wetenschap? Klik dan op deze link.

Het Performance Centre

Het Performance Centre stond in de startblokken, maar rolde van de ene lockdown in de andere. Nu die vervelende periode voorbij is, schakelt het bedrijf weer op. En hoe!

Met Mixed Hockey Club Oss, een van de grootste sportclubs van Oss en omgeving, startten personal trainer Yannick van Roessel en sportfysiotherapeut Milou Balsters een bijzondere pilot. “Voor MHC Oss doen we wat we al zo lang wilden: data genereren om preventief te kunnen trainen.

Het opschakelen was wel weer even wennen. Maar bovenal: heel erg fijn. Yannick: “Alles stond al een tijdje klaar in ons Performance Centre. En ineens is het dan zover! We hebben een kleine honderd hockeyers van MHC Oss getest en de resultaten vertaald naar specifieke adviezen. Op basis van de verzamelde gegevens verzorgen we nu gerichte trainerscursussen.”

Kleinere kans op blessures

En dat is belangrijk, stellen Yannick en Milou. Lang niet elke sporter komt namelijk hetzelfde uit de lockdown. “Het viel ons op dat veel van de hockeyers nog steeds een prima conditie hadden. Maar een kleine groep liep in het rood. Daar moet je in je training dus rekening mee houden.

En hoe ga je om met kinderen in de groei? Die bijvoorbeeld knie- of rugklachten hebben? Het is de kunst om je trainingen zo in te richten, dat je de sporters uitdaagt en tegelijkertijd de kans op blessures beperkt.”

Professioneel sporten door Het Performance Centre

Yannick en Milou vertellen daarnaast over de clinics voor trainers. “Veel trainers werken met de allerbeste bedoelingen”, aldus de twee. “Maar het ontbreekt aan een wetenschappelijk fundament onder hun trainingen. Hierdoor is bijvoorbeeld de intensiteit van hun oefeningen willekeurig. Wij doen dat anders.

Door performancetraining van de sporters aan de ene kant en gerichte trainersopleiding aan de andere, helpen we sportclubs professionaliseren. MHC Oss was dit jaar de eerste, maar we kunnen niet wachten op de volgende clubs.

Want bewegen is goed, maar goed bewegen is nog veel beter.

Het performance Centre iets voor jouw sportclub, team of topsporter?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je graag over de mogelijkheden, de voordelen en wat we voor jou kunnen betekenen.


Deel dit nieuwsartikel